ÖĞRENCİ ADAYLARI İÇİN
İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI (BUEPT/ BÜYES) DUYURUSU

2018-19 Akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirileceğini düşünen lisans öğrenci adaylarından Hazırlık okumadan esas sınıfa geçmeyi hedefleyenlerin, 11 Ağustos 2018 BUEPT (BÜYES) sınavına girebilmek için 2 Ağustos (saat 10.00) -7 Ağustos 2018 (saat 17.00) tarihleri arasında http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx adresi üzerinden TC kimlik numaralarını ve ÖSYM'de kayıtlı olan tam isim ve soyadlarını kullanarak sınav başvuru formunu doldurmaları GEREKLİDİR. Bu öğrenci adaylarının ödeme yapmalarına gerek YOKTUR.
ÖNEMLİ NOTLAR:

1. BUEPT/BÜYES, TOEFL® IBT/ PBT ve IELTS (Akademik) sınavlarından birinden istenilen asgari notları almış olan adaylar dil hazırlık sınıfında okumadan lisans programlarına başlayabilir. Bu sınavlardan alınması gereken asgari notlar ile ilgili duyuru:

2. BUEPT (BÜYES) sınavına 11 Ağustos 2018 tarihinde girmeyi tercih eden öğrenci adaylar, 4 Eylül 2018 tarihinde verilecek olan BUEPT (BÜYES) sınavına GİREMEZ. Üniversiteye yeni yerleştirilen adaylar, yaz (Ağustos ayı) ya da güz (Eylül ayı) İngilizce Yeterlik sınavlarından sadece birine girme hakkına sahiptir.

3. 2018-19 Akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirileceğini düşünerek ilgili adres üzerinden sınav kaydını gerçekleştiren ve sınava giren öğrenci adaylarından Üniversitemize yerleştirilmeyenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

4. TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sınavlarına girerek genel toplamda minimum geçer notu almış (TOEFL® PBT 550; TOEFL® IBT 79; IELTS Akademik 6.5) ancak yazma bölümünde minimum geçer notu (TOEFL® PBT Writing/Yazma bölümü: min. 4.5; TOEFL® IBT Writing/Yazma bölümü: min. 22, IELTS Akademik Writing/Yazma bölümü: min. 6.5) alamamış öğrencilerimiz, sınav başvurusu sayfasında sınav tipi olarak TWE seçerek  BUEPT/BÜYES sınavı ile aynı tarihte saat 13.00’da verilecek olan Yazma Sınavı’na (TWE) girebilirler.

TWE sınavında başarılı olanların, “sınav sonuçları açıklandıktan sonra” en geç 13 Eylül 2018 saat 12.00’a kadar TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sonuç belgeleri ile YADYOK Öğrenci İşleri Ofisi’ne başvurarak belgelerini onaylatmaları ve ilgili belgeyi Kayıt İşleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir. TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sonuç belgesini onaylatanlar haricinde sınav tipi olarak TWE seçenlerin sınav sonuçları kabul edilmeyecektir.