Dönem İzni ve Sınav Hakları

Sevgili Öğrencilerimiz,

2019-2020 Akademik Yılı COVID-19 Dönemi için süreye sayılmadan izin bilgilerini daha önce sizlerle paylaşmıştık. İlgili duyuruda aşağıdaki bilgiler yer almakta idi:

• Aktif öğrenci statüsünde olan Hazırlık öğrencileri talep etmeleri durumunda süreye sayılmadan dönem izni alabilirler.

• İzin başvuruları güncel akademik takvime göre 2 ayrı dönemde yapılabilir:

4-11 Haziran 2020 (Perşembe – Perşembe)
    6-17 Temmuz 2020 (Pazartesi – Cuma)

• İlgili Yönetim Kurulunun karar alması için dilekçe sunulması yeterlidir. Ek bir belge sunulmasına gerek yoktur.

• Süreye sayılmadan izin alan öğrencilerin Hazırlık eğitim hakları, Bahar Döneminin 5. haftasından sonraki süre için saklı kalacaktır.

• Bahar Döneminin 5. haftasından sonraki süre için Hazırlık eğitim hakları saklı kalacak öğrencilerimize yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerinin zamanı ve hangi yöntemlerle yapılacağı (uzaktan eğitim ya da yüz yüze eğitim), önümüzdeki aylardaki şartlara göre belirlenerek ilan edilecektir.

2019-2020 Akademik Yılı COVID-19 Dönemi için süreye sayılmadan izin alan öğrencilerimizin sınav hakları ile ilgili güncel bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz:

COVID-19 Dönemi için süreye sayılmadan izin alan öğrencilerimiz, 2019-2020 Akademik Yılı Yaz dönemi ve takip eden Güz dönemi İngilizce Yeterlik Sınavlarına girebileceklerdir.

2019-2020 Akademik Yılı Bahar dönemi İngilizce Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerimizin, bu sınavda başarısız olmaları durumunda, 6-17 Temmuz 2020  tarihleri arasında dönem izni başvurusunda bulunma hakkı saklıdır.

4-11 Haziran 2020 tarihleri arasında dönem izni başvurusunda bulunan öğrencilerimiz, Bahar dönemi sınavına girmek için derse devam şartını sağlasalar dahi bu sınava katılma haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Bahar dönemi sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerimiz, ilgili sınava katılarak süreye sayılmadan izin başvurusunda bulunmak isterler ise izin başvurularını 6-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapmalıdırlar.

Bilgilerinize sunarız,

YADYOK İdaresi