Devam Zorunluluğu ve Sağlık Raporları

Öğrenciler, derslerin en az %90'ına devam etmekle yükümlüdürler. YADYOK Yönetim Kurulunca kabul edilmiş bir mazereti olmaksızın devamsızlığı toplam ders saatinin %10'unu aşan öğrenciler, derslere devam etme haklarının yanı sıra Kış ve Bahar BÜYES/BUEPT sınavlarına girme haklarını ve isteğe bağlı Yaz Dönemi Eğitimi haklarını kaybederler. Bu öğrencilerin girebileceği ilk sınav Yaz BÜYES/BUEPT'idir.

Öğrenciler, devamsızlık durumlarını Öğrenci Bilgi ve Kayıt Sistemi (ÖBİKAS/ BUIS) üzerinden takip edebilirler. Devamsızlık sınırları her dönem başında web sitemizde yer alan "Duyurular" kısmında ilan edilir.

Mazeret ve Rapor

Senato kararı uyarınca toplam ders saatinin %5’i “rapor sınırı” olarak kabul edilir. Öğrencilerin beş günden az raporlu olmaları durumunda, raporlu olarak derslere katılmadıkları süre %5’lik dilim içinde değerlendirilir ve bu dilim içerisindeki devamsızlıklar %10’luk devamsızlık dilime dahil edilmez. Bu rapor sınırının aşılması durumunda yalnızca beş gün ve üzerindeki devamsızlıklarını sağlık raporu ile belgeleyen öğrencilerin mazeretleri Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir.

Bu öğrencilerimizin, raporlarını YADYOK Öğrenci İşleri Ofisine rapor bitiminden itibaren en geç iki iş günü içinde teslim etmeleri gerekmektedir. Raporlu olan öğrenciler, mazeret tarihleri süresince derslere ve sınavlara giremezler.

İstisnai şekilde önem arz eden durumlar için alınmış ancak beş günün altında olan ve tam teşekküllü bir hastane tarafından düzenlenmiş sağlık raporlarının kabulü ise, YADYOK Yönetim Kurulu kararına bağlıdır. Öğrenci, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne hitaben yazdığı durumunu açıklayan bir dilekçe ile raporunu, Yönetim Kurulunun değerlendirmesine sunmak üzere rapor bitim tarihinden itibaren en geç iki iş günü içinde YADYOK Öğrenci İşleri Ofisine teslim etmelidir.

Rektörlük adına ÖİD tarafından onaylanan sosyal ve sportif etkinliklere katılan öğrenciler de katılamadıkları dersler için devamsız sayılmazlar.

 

Telafi Sınavı

Midterm veya Final günleri raporlu olan veya ÖİD tarafından onaylanmış kültürel ve sportif etkinlikler kapsamında izinli olan veya raporlu olan öğrenciler, dönem sonunda yapılan Telafi Sınavına girebilirler. Bir dönem içinde öğrenci ancak giremediği tek bir sınav için Telafi Sınavına girebilir. Öğrencinin önceki bir sınavında raporlu olması ve ikinci bir sınavına da girememesi durumunda giremediği ikinci sınav notu sıfır olarak hesaplanır. Quiz, Speaking Exam veya sınıf içerisinde uygulanan etkinlikler için telafi yapılmaz.

Öngörülemeyen acil durumlarda girilemeyen bir sınavın Telafi Sınavına girebilmek için öğrencilerin durumlarını açıklayan bir dilekçe yazmaları ve mazeretlerini belgelendirmeleri gerekmektedir. Yönetim Kurulunun mazereti uygun görmesi durumunda öğrenci Telafi Sınavına girebilir.