Irregular ve Remedial Öğrenci Statüleri

Irregular Öğrenci Statüsü

Irregular öğrenciler, Kış BUEPT sınavını geçip Bahar Döneminde bölüme başlayan öğrencilerdir. Bu statünün hem avantajı hem de dezavantajları olabilir.

Bu statüde yer alan öğrenciler, lisans programlarının ikinci dönem derslerini alarak bölüme başlarlar. Bölüm derslerinde ikinci dönem açılan bazı derslerin ön şartı (prerequisite) olabilmektedir. İkinci dönem derse başlayan öğrenciler, bu ön şart olan dersleri almadıkları için bazı derslerini Bahar Döneminde hemen alamayabilirler. Bu açığı, üst dönemlerden ders alarak veya yaz okulunda açılan dersler yoluyla telafi edilebilir ve 3.5 senede yine mezun olabilirler.

Bununla beraber, 5 senede bölümü bitirecek öğrenciler için bir dönemlerini rahatça Erasmus veya Exchange programlarına ayırma şansı olacaktır.

Irregular öğrencilerin bölümlerinin ders programlarını incelemeleri ve gerekli ayarlamaları bölümlerinde yer alan akademik danışmaları ile yapmaları gerekmektedir.

Remedial Öğrenci Statüsü

Kayıtlı olunan akademik yıldan bir sonraki akademik yılın Güz sınavından başarısız olan Hazırlık öğrencileri, Remedial statüsüne geçer ve girecekleri bir sonraki sınavlar üniversite katkı payı (harç) ödemelerine bağlıdır. Detaylı bilgileri BÜYES/BUEPT sayfasında bulabilirsiniz.